Välilevyjen rappeuma- ja kalkkeumatutkimus on valmistunut

Välilevyjen rappeuma- ja kalkkeumatutkimus on valmistunut

Suomen Ranskanbulldogit ry:n toteuttama kalkkeutumatutkimus on valmistunut. Tutkimus antaa tärkeää ja yllättävääkin tietoa ranskanbulldogeilla esiintyvän välilevysairaudelle altistavan geenimutaation (12-FGF4) yleisyydestä.

ELT, dosentti Anu Lappalaisen tutkimusraportti ”Kromosomissa 12 esiintyvän FGF4-retrogeenin yleisyys suomalaisilla ranskanbulldogeilla ja sen yhteys välilevyjen kalkkeutumiseen” on nyt luettavissa oheisesta linkistä:

https://www.suomenranskanbulldogit.fi/wp-content/uploads/2021/12/Ranskanbulldogit_CDDY-tutkimusraportti_lopullinen_271021-4.pdf

Tutkimusraportti löytyy myös Suomen Kennelliiton sivuilta.

Yhdistyksen Ranskis 4-2021 lehdessä on juttukokonaisuus, jossa jäsenistölle on avattu tutkimusraporttia ja sen aihealuetta. Muille kalkkeutumatutkimukseen osallistuneiden ranskanbulldoggien omistajille lähetetään siitä kooste.

Tutkimuksen on toteuttanut Suomen Ranskanbulldogit ry. Yhdistys on saanut apurahan tutkimuksen toteuttamiseen Suomen Kennelliitolta ja Helsingin yliopistolta.

Kiitos tutkimukseen osallistuneille!

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.