Pentuneuvonta ja pentulista

Pentuneuvonta ja pentulista

Suomen Ranskanbulldogit ry:n pentuneuvonnan tarkoituksena on antaa tietoa rodusta ja toimia linkkinä jäsenkasvattajien ja pennun kyselijöiden välillä. Pentuneuvojilta voi kysellä tietoa yhdistyksen pentulistalla olevista pentueista, sekä myös yleisesti rodusta. Jos olet harkitsemassa ranskanbulldoggia ja kaipaat rodusta lisätietoja, älä epäröi ottaa yhteyttä! Pentuneuvojat osaavat varmasti kertoa rodun niin hyvistä kuin huonoistakin puolista, ja osaavat myös sanoa, voisiko rotu olla juuri Sinulle sopiva.

Tarkistamme jokaisen Kennelliiton pentulistalle tulevan pentueen ja puollamme yhdistelmää, mikäli se täyttää
Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostussuositukset. Tieto puollosta tulee näkyviin kyseisen yhdistelmän riville tekstillä ”puolto”.

Pentuneuvojana toimii Maarit Lehtonen
sähköposti: pentuneuvonta[a]suomenranskanbulldogit.fi
puh. 0405175922 (klo 10 =>)

Toivomme yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, ei tekstiviestitiedusteluja.

Kasvattaja, mikäli sinulla on pentuja suunnitteilla, narttusi on astutettu tai sinulle on jo syntynyt pentuja ja haluat ilmoittaa pentueesta yhdistyksen pentulistalla, katso lisätietoja ja ohjeet alta.


Ohjeita kasvattajille

Pentulistalle otetaan kaikki rekisteröidyt pentueet, joiden kasvattaja täyttää kasvattajalistan säännöt.

Lisäksi edellytetään, että pentujen syntymämaa on Suomi, pennut ovat myyjän omia kasvatteja ja että myyjä on yhdistyksen jäsen. Pentulistalle voidaan ottaa myös pentueita, joiden kasvattajalla ei ole kennelnimeä.

Listalla olevien pentueiden kohdalle lisätään tieto täyttääkö yhdistelmä Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostusohjeen suositukset.
HUOM! Kasvattajan tulee itse tarkistaa, sekä ilmoittaa, miltä osin yhdistelmä ei täytä yhdistyksen jalostussuosituksia. Mikäli kasvattaja ei ilmoita tätä tietoa, tulee pentueilmoitukseen vain teksti: “Yhdistelmä ei täytä Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostussuosituksia”.
Jalostusohje

Ilmoitukset toimitetaan joko kirjallisena, tai sähköpostitse pentuneuvojalle (pentuneuvonta@suomenranskanbulldogit.fi) ja kopiona jäsensihteerille jasensihteeri@suomenranskanbulldogit.fi).

Pentuvälitykseen tulevan ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot:
- Pentujen vanhempien nimet, rekisterinumero ja linkki KoiraNet:tiin.
- Pentujen syntymäajan, aikaisimman luovutusajankohdan sukupuolen ja värit.
- Täyttääkö pentue Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostusohjeen suositukset. Jos ei täytä, kerro miltä osin ei.
- Tämän lisäksi ilmoitukseen voidaan lisätä kuva vanhemmista ja pennuista.

Pennun ostaminen on aina myyjän ja ostajan välinen asia.


Syntyneet

Isä SAMMAKKOPRINSSIN PRESENTIME NEPTUNUS, FI55197/20
Emä: SAMMAKKOPRINSSIN SUOMIROKKIA AAMUN KASTEESSA, FI41060/20

Yhdistelmä ei täytä Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostussuosituksia seuraavalta osin: vanhemmilta puuttuu näyttelytuloksia.
Pentue syntynyt 28.4.2024. Vapaana 1 brindle urospentu.

Pauliina Karkaus
050 4301492
karkauspauliina@gmail.com

Astutetut

Ei astutettuja listalla tällä hetkellä!


Uutta kotia vailla

Ei uutta kotia etsiviä tällä hetkellä!
Uutta kotia vailla on tarkoitettu yhdistyksen jäsenten aikuisille, yli 9kk ikäisille ranskanbulldogeille, jotka tarvitsevat uuden kodin.

Jos koirasi tarvitsee uuden kodin, hallitus suosittelee aina ensin kääntymään kasvattajan puoleen ja keskustelemaan mikä olisi paras vaihtoehto. Kasvattajalla voi olla koiralle uusi koti tiedossa hyvinkin pian ja toisaalta jokainen kasvattaja varmasti haluaa tietää missä hänen kasvattinsa asuvat.

Tarvittaessa koira otetaan yhdistyksen sivulle, kun seuraavat ehdot täyttyvät:
– Koira on jäsenen omistama ja rekisteröity Suomen Kennelliittoon
– Koira on yli 9kk vanha
– Koirasta on täytetty alla oleva esitietolomake, mistä selviää koiran ikä, tausta, sen hetkinen terveydentila, luonne ja syy miksi koirasta luovutaan.
Kodinvaihtajien_esitietolomake

Paperinen esitietolomake lähetetään sähköpostitse tai etanapostilla pentuneuvojalle (yhteystiedot löytyvät yhdistyksen nettisivuilta ja lehdestä).

Koira hyväksytään uutta kotia etsivien sivulle esitietolomakkeen tietojen perusteella. Sivulla julkaistaan koirasta omistajan pyytämät taustatiedot, jonka jälkeen omistaja itse keskustelee mahdollisten kotiehdokkaiden kanssa.

Koirasta voidaan liittää kuva välityspalvelun sivulle.

Tälle sivulle voivat myös kasvattajat ilmoittaa omia kasvattejaan, jotka syystä tai toisesta ovat palautuneet takaisin kasvattajalle.

Ilmoitus on voimassa yhden kuukauden julkaisupäivästä lukien, mikäli ilmoittaja ei halua sitä aikaisemmin poistettavaksi tai ilmoittaja ei halua jatkaa ilmoitusta (ilmoitus voidaan uusia kolme kertaa kuukaudeksi kerrallaan).