Rotuinfo

Ranskanbulldoggi

Persoonallinen pikkukaveri

Ranskanbulldoggi on yksi maailman persoonallisimpia koirarotuja jo ulkonäkönsäkin puolesta. Kun sellainen tulee sinua vastaan, et sitä helposti unohda! Jo pelkästään ranskanbulldogin ulkonäkö, luonteesta puhumattakaan, vetää vastaantulijoita puoleensa. Useimpien vastaantulijoiden kasvoille leviääkin aurinkoinen hymy ranskanbulldogin tullessa kadulla vastaan ja lähes päivittäin saavat tämän rodun omistajat selvittämään mikä rotu on kyseessä.

Kuka voisi edes vastustaa tätä hymyä?

Mikä Ranskanbulldoggi?


Hyvä tietää, kun kyseessä on ranskanbulldoggi

Kesähelteellä on syytä muistaa, että lyhytkalloiset koirat ovat herkkiä saamaan lämpöhalvauksen. Lenkkeilyä kannattaa välttää kuumimpaan aikaan ja tarvittaessa varjossa pitäminen sekä viilentävä suihku helpottaa. Vaikka ranskanbulldoggi saattaa rakastaa vettä yli kaiken, ei sitä tule yksin päästää veden äärelle. Rotu on ruumiinrakenteensa vuoksi huono uimaan. Laiturilta tai veneestä putoaminen saattaa päättyä todella kohtalokkaasti.

Rodulla esiintyy jonkin verran luusto-ongelmia sekä lyhytkalloisuuteen liittyvää ahtautta ylähengitysteissä. Nykyään ranskanbulldogilla on oma PEVISA (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma).

Mistä ja miten oma ranskanbulldoggi?

Ranskanbulldogin pennun etsintä kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, vaikka pennun ottaminen ei olisikaan aivan ajankohtainen. Pentuja ei ole paljoa tarjolla ja pennun hankinta voi olla pitkä prosessi. Rotuyhdistyksen pentuvälitys neuvoo mistä pennun hankinta kannattaa varmimmin aloittaa eikä missään nimessä kannata sortua ostamaan epämääräisistä olosuhteista rekisteröimättömiä pentuja!

Kasvattajiin kannattaa ottaa ajoissa yhteyttä sekä tutustua rotuun vaikkapa käymällä näyttelyissä, tai erilaisten rotuyhdistyksen järjestämien tapahtumien yhteydessä. Tällä tavoin voi samalla kertaa nähdä useammankin rotunsa edustajan ja keskustella ja kysellä rotua harrastavilta mieltä askarruttavista asioista.

 

Ai minäkö pieni?

Ranskanbulldoggi painaa aikuisena noin 8-14kg ja on noin 35cm korkea. Vaikka kyseessä onkin pienikokoinen kääpiökoira, on pientä kokoa aivan turha yrittää selittää ranskikselle!

Se nimittäin on mielestään suurtakin suurempi eikä se itsevarmuudessaan pikkukoirien tavoin koe tarpeelliseksi juuri haukkua. Pääsääntöisesti ranskikset ovat todellisia ilopillereitä ja erityisesti lapsia kohtaan nämä huumorintajuiset koirat tuntevat suurtakin yhteen kuuluvuuden tunnetta.