Jalostustoimikunta tiedottaa: Rekisteröitävät värit ranskanbulldogille

Jalostustoimikunta tiedottaa: Rekisteröitävät värit ranskanbulldogille

Suomen Ranskanbuldogit ry:n jalostustoimikunta on saanut prosessin yhteistyössä Suomen Kennelliiton kanssa valmiiksi liittyen ranskanbulldoggien rekisteröitäviin väreihin.

Rotumääritelmän mukaiset värit: brindle, brindle valkoisin merkein, fawn, fawn valkoisin merkein, fawn-pied, pied ja valkoinen

Rotumääritelmästä poikkeavat värit: sininen fawn, sininen, sinibrindle, sininen-pied ja cream

HUOM! Sininen on diluutioväri ja kuuluu D-lookukseen. Sen vaikutuksesta kaikki musta pigmentti koirassa muuttuu harmaaksi.  Geneettisesti sininen merkitään d/d ja se periytyy resessiivisesti. Diluutio sinistä ei pidä kuitenkaan sekoittaa esimerkiksi blue merleen tai muihin ulkoisesti harmaan ilmiasun ilmentäviin turkin väreihin.

Yhdistys on tehnyt kuvaohjeistuksen kasvattajille pentujen värien rekisteröintiprosessia varten. Ohjeistuksen pääset lukemaan tästä linkistä:

Rekisteröinnissä käytettävät värit

 

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.