IVDD-geenitestin tuloksien tilastointia

IVDD-geenitestin tuloksien tilastointia

Kotisivuille on lisätty uusi sivu, jossa on tietoa kalkkeumatutkimuksesta ja IVDD-riskistä eli välilevysairauden riskistä.

Kansainvälisesti Suomi on edelläkävijä tämän geenitutkimuksen osalta ja geenitestattuja yksilöitä löytyy jo mukavasti Suomesta. Kyseessä ei ole vielä Jalostustietokannassa julkaistaviin kuuluva testi rodullemme, niinpä tutkimustulosten julkaiseminen perustuu vapaaehtoisuuteen.

Tämä geenitesti on yksi hyvä lisätyökalu rodun terveyden edistämisessä ja sen hyödyntämisessä tarvitaan koirakohtaisia tuloksia. Jos sinulta löytyy aiemmin teetetty tutkimustulos, voit halutessasi lähettää tiedot julkaistavaksi geenitulosten listalle.

Lista geenitestien tuloksista koirittain löytyy täältä.

Koiran testituloksen voi ilmoittaa listalle olemalla yhteydessä sähköpostitse yllapito@suomenranskanbulldogit.fi
Muistathan liittää mukaan seuraavat tiedot:
– koiran virallinen nimi
– koiran rekisterinumero
– geenitestin tuloksen joko kuvana tai liitteenä
– koiran sukupuoli

Sivulla ei julkaista koirien omistajien tietoja.

Suomen Ranskanbulldogit Ry:n jäsenet saavat tilata ranskanbulldogeille Laboklin geenitestin Chondrodysplasia (CDPA) & Chondrodystrophy (CDDY) (IVDD risk) edullisempaan hintaan (Hinta 28,00€/testi).
Osta geenitesti tästä.

Yhdistys kiittää jo etukäteen kaikkia tutkimustulosten julkaisuun osallistuvia!

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.