Ranskanbulldoggien terveys- ja luonnekyselyn raportti

Ranskanbulldoggien terveys- ja luonnekyselyn raportti

Ranskanbulldoggien terveyttä ja luonnetta kartoitettiin laajalla käyttäytymis- ja terveyskyselyllä Petsofin alustalla. Kyselyyn kerättiin vastauksia tammikuun 2020 – toukokuu 2020 ajan. Kyselyn tulokset koosti Petsofin tutkimuskoordinaattori Emma Hakanen. Raportti luovutettiin ranskanbulldoggien rotuyhdistyksen hallitukselle 3.7.2020.

Käyttäytyminen

Käyttäytymisosio toteutettiin Helsingin yliopiston vuonna 2018 kehittämällä koirien käyttäytymis- ja persoonallisuuskyselyllä Petsofissa. Käyttäytymiskyselyyn on julkaisuun mennessä kertynyt vastauksia 173 ranskanbulldogista, joka on 10 vuoden rekisteröinteihin suhteutettuna 3 % populaatiosta. Narttukoiria on aineistossa 94 (54 %) ja uroksia 79 (46 %). Koirien iän keskiarvo on aineistossa 5,5 vuotta. Nuorin vastaus on 1,7 kuukauden ikäisestä ja vanhin 14 vuoden ikäisestä koirasta. Luonnekyselyllä kartoitettiin ranskanbulldogeissa esiintyvää aggressiivisuutta, arkuutta, eroahdistusta, alusta-arkuutta, ääniarkuutta, persoonallisuutta, dementiaa sekä impulsiivisuutta ja keskittymiskyvyttömyyttä.

Terveys

Kokonaisuudessaan vastauksia 291 koirasta, joista narttuja 156 (54 %) ja uroksia 135 (46 %).

Koko raportin pääset lukemaan tästä linkistä:

https://www.suomenranskanbulldogit.fi/wp-content/uploads/2020/08/Ranskanbulldogit_Petsofiraportti.pdf

Kuva Kimmon Galleria

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.