PEVISA (Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma)

PEVISA (Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma)

Suomen Ranskanbulldogit ry haluaa muistuttaa, että rodulle on astunut PEVISA voimaan 1.1.2021. Pentueen molempien vanhempien tulee täyttää ohjelman asettamat ehdot ennen astutusta.

Ranskanbulldoggien PEVISA on seuraava:

  • selkälausunto (IDD, LTV, SP, VA) on voimassa koko koiran eliniän ajan.
  • polvilausunto tulee olla alle 24 kk vanha astutushetkellä ja patellaluksaation raja-arvo on 1. Raja-arvo määräytyy huonomman polven tuloksen mukaan. Tuloksen 1 saanut koira on paritettava tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.
  • silmälausunto tulee olla alle 24 kk vanha astutushetkellä. Perinnöllinen kaihi, PRA sekä tRd sulkevat koiran pois jalostuksesta.
  • sydämen auskultaatiolausunto tulee olla alle 24 kk vanha astutushetkellä. Koira ei saa osoittaa merkkejä mistään perinnöllisestä sydänsairaudesta.

Mikäli yhdistelmän molemmat vanhemmat eivät täytä astutushetkellä rodun PEVISA-ehtoa, pennut rekisteröidään EJ-rekisteriin (ei jalostukseen).

Kun olet hankkimassa ranskanbulldoggia, yhdistys muistuttaa, että ostajan on myös hyvä tarkistaa ennen ostopäätöksen tekoa vanhempien terveystulokset, jotta pentue saadaan rekisteröityä normaalisti FI-rekisteriin.

Lisätietoa asiasta löytyy Suomen Kennelliiton kotisivulta: 

https://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/pentueen-rekisterointi/kaikkia-rotuja-koskevat-rekisterointiehdot-pevisa-ja-rotukohtaiset-erityisehdot

Tietoa koiran rekisteröinnistä:

https://www.kennelliitto.fi/koiran-omistaminen/koiran-rekisterointi

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.