Elämäsi parasta ystävää etsimässä?

Elämäsi parasta ystävää etsimässä?

Lisääntynyt kotoilu on nostanut myös pentujen kysyntää huimasti. Yhdistys haluaa vielä muistuttaa, että ranskanbulldogin rekisteröinti on tärkeä osa vastuullista koirankasvatusta ja -omistamista.

Pennunhankkijan ABC

A. Onko ranskanbulldoggi rotusi? Käytä koiran hankkimiseen aikaa. Tutustu rodun hyviin ja huonoihin puoliin huolella. Etukäteen tehty selvitystyö antaa paremmat mahdollisuudet saada terve, rotutyypillinen pentu.
https://www.suomenranskanbulldogit.fi/rotuinfo/

B. Tutustu kasvattajiin. Vastuullisen kasvattajan luona pääset tutustumaan ainakin emään sekä pentuihin. Kasvattaja tuntee hyvin jalostukseen käyttämiensä koirien suvut, luonteet ja terveystilanteen ja käyttää jalostukseen vain terveitä ja hyväluonteisia koiria. Kasvatustyöstään kiinnostunut kasvattaja haluaa myös tarjota tukensa koko koiran eliniän ajaksi, katso jäsenkasvattajalista täältä:
https://www.suomenranskanbulldogit.fi/jasenkasvattajalista/

C. Kysy, opi ja malta! Rodun suosiosta johtuen pentua harvoin saa heti, joten lähde hyvissä ajoin liikkeelle pennun etsintään ja ole yhteydessä kasvattajiin. Yhdistyksen pentuneuvoja auttaa mielellään, älä epäröi kysyä.
https://www.suomenranskanbulldogit.fi/pentuneuvonta-ja-pent…/

+ Muista myös, että matka pennun kanssa kestää useita vuosia, eikä päätöstä tule tehdä hetken mielijohteesta. Ranskanbulldoggi on aktiivinen, sosiaalinen ja leikkisä rotu, jonka kanssa ei tule tylsää hetkeä.

Kennelliiton KoiraNet jalostustietojärjestelmästä löydät tietoa SKL:n sääntöihin sitoutuneiden kasvattajien pentueista sekä koirien terveys-, harrastus-, luonnetesti- ja näyttelytuloksista.
https://jalostus.kennelliitto.fi

Muita hyödyllisiä linkkejä:

https://www.suomenranskanbulldogit.fi/tietoiskut-pennunhank…/

https://www.hankikoira.fi/koirarodut/ranskanbulldoggi

https://www.kennelliitto.fi/koiran-omistaminen

https://www.kennelliitto.fi/…/koir…/terkkuja-pentulaatikosta

Kuva Suvi Ylikojola

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.