Värit

Ranskanbulldogin värit

Ranskanbulldogin
värit

Värit: brindle, fawn, pied, fawn-pied ja valkoinen

Brindle: Tummalla tai kellanruskealla pohjalla kohtalaisen selvästi erottuvia tummia poikittaisia raitoja muodostaen ns. tiikerijuovituksen. Voimakas raidoitus ei saa peittää pohjaväriä. Musta maski on sallittu. Vähäiset valkoiset merkit ovat sallittuja (esim. rintakehä tai tassut). Ulkoasu voi myös olla lähes musta, jossa hyvin vähäiset brindle-juovat.

Fawn: Yksivärinen vaaleankellertävästä tummempaan kellanruskeaan, uloimmissa ruumiinosissa värisävy voi olla hieman vaaleampi. Musta maski on toivotumpaa kuin maskittomuus. Vähäiset valkoiset merkit ovat sallittuja (esim. rintakehä).

Pied: Voittopuolisesti valkoinen, jossa eri kokoisia brindlejuovaisia laikkuja. Ihanteellisesta tapauksessa laikut ovat tasaisesti jakautuneet koko rungon alueelle. Nahassa voi olla pigmenttiläiskiä.

Fawn-pied: Valkoinen, jossa eri kokoisia fawn-värisiä laikkuja. Ihanteellisesta tapauksessa laikut ovat tasaisesti jakautuneet koko rungon alueelle. Pigmenttiläiskät nahassa voidaan sallia.

Valkoinen: Ulkoasultaan täysin valkoinen koira. Kokovalkoiset yksilöt, joilla on mustat silmäluomet ja kirsu ovat sallittuja, mutta kuurousriskin vuoksi eivät toivottuja.

Kirsun väri on kaikissa väreissä aina musta, ei koskaan ruskea eikä sininen.

Hylkääviksi väreiksi rotumääritelmä nimeää seuraavat:
”Muu kuin rotumääritelmän mukainen väri, erityisesti musta, musta punaruskein merkein ja mustan diluutiovärit yksivärisenä tai valkokirjavana.”

Brindle

Fawn

Pied

Fawn-pied

Valkoinen

Hylkäävän virheen värit:
Musta = Musta koira, jossa ei ole lainkaan brindle-juovia.

Black & tan = Koira on voittopuolisesti musta, mutta jaloissa, peräpeilissä ja silmien päällä on punaruskeat merkit. Klassinen esimerkki tästä väristä on rottweiler.

Sininen = Yksivärinen sinisen tai hiirenharmaan ulkoasun omaava koira. Tällaisella koiralla kirsu on yleensä harmahtava, ei musta ja silmätkin ovat yleensä normaalia vaaleammat.

Sininen-fawn = Kellanruskean värinen koira, missä on ”pinnalla” häivähdys sinistä. Kirsun ja silmien väritys yleensä kuten edellä ja maskillisella yksilöllä maski on yleensä myös harmahtava/ sinertävä.

Sininen-brindle = Ulkoasultaan sininen tai hiirenharmaa koira, missä brindle juovitus. Kirsu ja silmät kuten edellä.

Maksanruskea = Ulkoasultaan maksan / ruskean värinen koira. Tällaisella koiralla ei voi olla musta pigmentti vaan kirsu ja silmäkajalit ovat maksanväriset ja silmät lähes poikkeuksetta hyvin vaaleat. Esimerkiksi labradorinnoutajissa hyväksytty ja yleinen väri.

Ruskea brindle = Ulkoasultaan maksan / ruskean värinen koira, missä brindle juovitus. Pigmentti ja silmien väri kuten edellä.