Värit

Ranskanbulldogin värit

Ranskanbulldogin värit

Ranskanbulldogin rotumääritelmä ( Hyväksytty: FCI 17.4.2015, Kennelliitto 2.6.2015) sanoo hyväksyttävistä väreistä seuraavaa:

Väri: Yksivärinen kellanruskea tai juovikas tai valkopohjainen kirjava.
Yksiväriset: Juovikas (brindle): Kellanruskealla pohjalla kohtalaisen selvästi erottuvia tummia poikittaisia raitoja muodostaen ns. tiikerijuovituksen. Voimakas raidoitus ei saa peittää pohjaväriä. Musta maski on sallittu. Vähäiset valkoiset merkit ovat sallittuja.
Kellanruskea (fawn): Yksivärinen vaaleankellertävästä tummempaan kellanruskeaan, uloimmissa ruumiinosissa värisävy voi olla hieman vaaleampi. Musta maski on toivotumpaa kuin maskittomuus. Vähäiset valkoiset merkit ovat sallittuja.
Valkokirjavat: Juovikkaat valkokirjavat: Tästä väristä käytetään nimitystä ”pied”. Ihanteellisesta tapauksessa laikut ovat tasaisesti jakautuneet koko rungon alueelle. Nahassa voi olla pigmenttiläiskiä.
Kellanruskeat valkokirjavat: Tästä väristä käytetään nimitystä ”fawn and white”. ”. Ihanteellisesta tapauksessa laikut ovat tasaisesti jakautuneet koko rungon alueelle. Pigmenttiläiskät nahassa voidaan sallia.

Kirsun väri on kaikissa väreissä aina musta, ei koskaan ruskea eikä sininen. Kokovalkoiset yksilöt, joilla on mustat silmäluomet ja kirsu ovat sallittuja, mutta kuurousriskin vuoksi eivät toivottuja.”

Hylkääviksi väreiksi rotumääritelmä nimeää seuraavat:
”muu kuin rotumääritelmän mukainen väri, erityisesti musta, musta punaruskein merkein ja mustan diluutiovärit yksivärisenä tai valkokirjavana”

Brindle

Fawn

Pied

Valkoinen

Hylkäävän virheen värit:
Musta = Musta koira, jossa ei ole lainkaan brindle-juovia.
Black & tan = Koira on voittopuolisesti musta, mutta jaloissa, peräpeilissä ja silmien päällä on punaruskeat merkit. Klassinen esimerkki tästä väristä on rottweiler.
Sininen = Yksivärinen sinisen tai hiirenharmaan ulkoasun omaava koira. Tällaisella koiralla kirsu on yleensä harmahtava, ei musta ja silmätkin ovat yleensä normaalia vaaleammat.
Sininen-fawn = Kellanruskean värinen koira, missä on ”pinnalla” häivähdys sinistä. Kirsun ja silmien väritys yleensä kuten edellä ja maskillisella yksilöllä maski on yleensä myös harmahtava/ sinertävä.
Sininen-brindle = Ulkoasultaan sininen tai hiirenharmaa koira, missä brindle juovitus. Kirsu ja silmät kuten edellä.
Maksanruskea = Ulkoasultaan maksan / ruskean värinen koira. Tällaisella koiralla ei voi olla musta pigmentti vaan kirsu ja silmäkajalit ovat maksanväriset ja silmät lähes poikkeuksetta hyvin vaaleat. Esimerkiksi labradorinnoutajissa hyväksytty ja yleinen väri.
Ruskea brindle = Ulkoasultaan maksan / ruskean värinen koira, missä brindle juovitus. Pigmentti ja silmien väri kuten edellä.

Mikäli omistat koiran, joka kuuluu väriltään johonkin yllä mainituista väreistä mistä ei vielä ole kuvaa, hallitus on hyvin kiitollinen jos toimitat meille kuvan julkaistavaksi näillä sivuilla.