Pentuneuvonta ja pentulista

Pentuneuvonta ja pentulista

Suomen Ranskanbulldogit ry:n pentuneuvonnan tarkoituksena on antaa tietoa rodusta ja toimia linkkinä jäsenkasvattajien ja pennun kyselijöiden välillä. Pentuneuvojilta voi kysellä tietoa yhdistyksen pentulistalla olevista pentueista, sekä myös yleisesti rodusta. Jos olet harkitsemassa ranskanbulldoggia ja kaipaat rodusta lisätietoja, älä epäröi ottaa yhteyttä! Pentuneuvojat osaavat varmasti kertoa rodun niin hyvistä kuin huonoistakin puolista, ja osaavat myös sanoa, voisiko rotu olla juuri Sinulle sopiva.

Pentuneuvojana toimii Maarit Lehtonen
sähköposti: pentuneuvonta[a]suomenranskanbulldogit.fi
puh. 0405175922 (klo 10 =>)

Toivomme yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, ei tekstiviestitiedusteluja.

Kasvattaja, mikäli sinulla on pentuja suunnitteilla, narttusi on astutettu tai sinulle on jo syntynyt pentuja ja haluat ilmoittaa pentueesta yhdistyksen pentulistalla, katso lisätietoja ja ohjeet alta.Alla olevalle pentulistalle otetaan kaikki rekisteröidyt pentueet, joiden kasvattaja täyttää kasvattajalistan säännöt. Lisäksi edellytetään, että pentujen syntymämaa on Suomi, pennut ovat myyjän omia kasvatteja ja että myyjä on yhdistyksen jäsen. Pentulistalle voidaan ottaa myös pentueita, joiden kasvattajalla ei ole kennelnimeä.

Listalla olevien pentueiden kohdalle lisätään tieto täyttääkö yhdistelmä Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostusohjeen suositukset.
Kasvattaja ilmoittaa miltä osin pentue täyttää / ei täytä jalostusohjeen vaatimuksia ja ne merkitään ilmoituksen yhteyteen.
Ilmoitus on voimassa kolme kuukautta julkaisupäivästä lukien, mikäli ilmoittaja ei halua sitä aikaisemmin poistettavaksi tai ilmoittaja ei halua jatkaa ilmoitusta.
Lähetä pentue- tai astutusilmoituksesi, jonka haluat julkaistavaksi sivulla osoitteeseen: pentuneuvonta [a] suomenranskanbulldogit.fi

Jalostusohje

Pennun ostaminen on aina myyjän ja ostajan välinen asia.

Syntyneet

Kennel Koivumaanchi's

e. Jaleva Jatel Le Petit Favorie , Brindle
koira jalostustietojärjestelmässä
i. Hermes Du Jardin des Gourmandises , pied
koira jalostustietojärjestelmässä

Vanhemmat eivät täytä Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostusohjeen suosituksia polvitutkimuksien osalta (polvitulos vanhentunut). Molemmilla näyttelytulokset Suomesta. Molemmat vanhemmat ovat terveystutkittuja selän, lonkkien, kyynärien, silmien ja sydämien osalta.
Pennut syntyneet 22.10.2019
2 brindleä urosta
2 pied narttua
2 pied urosta

Lisätiedot: Koivumaanchi´s / Anna Toikkanen
P. 040 583 5120
Anna.toikkanen@icloud.com
Kennel Koivumaanchi’s

Kennel Vaa'as

e. Bullrunners Ginny, pied
koira jalostustietojärjestelmässä

Terveys: lonkat C/C, sydänkuuntelu; ei sivuääniä
selkä: IDD1, LTV0, SP0 & VA2
Näyttelyt: JUN EH

i. Larbo Canino Quelo, pied
koira jalostustietojärjestelmässä

Terveys: lonkat B/B, sydänkuuntelu; ei sivuääniä, kyynärnivel 0/0, polvet 0/0, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
selkä: IDD1, LTV0, SP3 & VA4
Näyttelyt: FIN MVA EE MVA

Pennut syntyneet 29.11.2019
Vapaana 1 uros


Vanhemmat eivät täytä Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostusohjeen suosituksia seuraavilta osin:
Emältä puuttuu polvitutkimus sekä silmälausunto.

Kennel Vaa'as
Timo Kokko
p.0400-272 556
email.tkokko@applesin.fi
Kennel Vaa’as

Kennel Thunderclap

e. Thunderclap Xplosion
koira jalostustietojärjestelmässä
i. Saint Minion Klaus
koira jalostustietojärjestelmässä

Vanhemmat eivät täytä Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostusohjeen suosituksia seuraavilta osin:

Emä: Selkälausunto puuttuu. Polvitutkimus ei täytä kriteereitä; yhteenlaskettu arvo saa maksimissaan olla 2, mutta sen ei tulisi täyttyä samasta polvesta (emän polvilausunto 2/0).

Isä: Selkä- ja sydänlausunto puuttuvat.

Pennut syntyneet 14.7.2019
1 brindle uros
1 fawn uros

Lisätiedot: Ege Maas
Kennel Thunderclap
Janakkala, Leppäkoski
Puh. 0405185277
email: ege.maas@gmail.com

AstutetutUutta kotia vailla

Ei vapaana mitään tällä hetkellä

Uutta kotia vailla on tarkoitettu yhdistyksen jäsenten aikuisille, yli 9kk-ikäisille ranskanbulldogeille, jotka tarvitsevat uuden kodin.

Jos koirasi tarvitsee uuden kodin, hallitus suosittelee aina ensin kääntymään kasvattajan puoleen ja keskustelemaan mikä olisi paras vaihtoehto. Kasvattajalla voi olla koiralle uusi koti tiedossa hyvinkin pian ja toisaalta jokainen kasvattaja varmasti haluaa tietää missä hänen kasvattinsa asuvat.

Tarvittaessa koira otetaan yhdistyksen sivulle, kun seuraavat ehdot täyttyvät:
– Koira on jäsenen omistama ja rekisteröity Suomen Kennelliittoon
– Koira on yli 9kk vanha
– Koirasta on täytetty alla oleva esitietolomake, mistä selviää koiran ikä, tausta, sen hetkinen terveydentila, luonne ja syy miksi koirasta luovutaan.
Kodinvaihtajien_esitietolomake

Paperinen esitietolomake lähetetään sähköpostitse tai etanapostilla pentuneuvojalle (yhteystiedot löytyvät yhdistyksen nettisivuilta ja lehdestä).

Koira hyväksytään uutta kotia etsivien sivulle esitietolomakkeen tietojen perusteella. Sivulla julkaistaan koirasta omistajan pyytämät taustatiedot, jonka jälkeen omistaja itse keskustelee mahdollisten kotiehdokkaiden kanssa.

Koirasta voidaan liittää kuva välityspalvelun sivulle.

Tälle sivulle voivat myös kasvattajat ilmoittaa omia kasvattejaan, jotka syystä tai toisesta ovat palautuneet takaisin kasvattajalle.

Ilmoitus on voimassa yhden kuukauden julkaisupäivästä lukien, mikäli ilmoittaja ei halua sitä aikaisemmin poistettavaksi tai ilmoittaja ei halua jatkaa ilmoitusta (ilmoitus voidaan uusia kolme kertaa kuukaudeksi kerrallaan).


Ohjeita kasvattajille

Pentulistalle otetaan kaikki rekisteröidyt pentueet, joiden kasvattaja täyttää kasvattajalistan säännöt.

Lisäksi edellytetään, että pentujen syntymämaa on Suomi, pennut ovat myyjän omia kasvatteja ja että myyjä on yhdistyksen jäsen. Pentulistalle voidaan ottaa myös pentueita, joiden kasvattajalla ei ole kennelnimeä.

Listalla olevien pentueiden kohdalle lisätään tieto täyttääkö yhdistelmä Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostusohjeen suositukset. Kasvattaja ilmoittaa miltä osin pentue täyttää / ei täytä jalostusohjeen vaatimuksia ja ne merkataan ilmoituksen yhteyteen. Jalostusohje.

Ilmoitukset toimitetaan joko kirjallisena, tai sähköpostitse pentuneuvojalle (pentuneuvonta[a]suomenranskanbulldogit.fi) ja kopiona jäsensihteerille jasensihteeri[a]suomenranskanbulldogit.fi).

Pentuvälitykseen tulevan ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot:
- Pentujen vanhempien nimet, väri, viralliset terveystutkimustulokset ja näyttelytulokset.
- Pentujen syntymäajan, sukupuolen ja värit.
- Täyttääkö pentue Suomen Ranskanbulldogit ry:n jalostusohjeen suositukset. Jos ei täytä, kerro miltä osin ei.
- Tämän lisäksi ilmoitukseen voidaan lisätä yksi kuva vanhemmista (ei tekstejä kuvaan).
- Pentuilmoitus on näkyvillä sivuilla kaksi kuukautta ja tämän jälkeen kuukausi kerrallaan ilmoittajan erillisestä toiveesta.