Tapaaminen Maa- ja Metsätalousministeriön, SKKY:n sekä Ruokaviraston edustajien kanssa

Tapaaminen Maa- ja Metsätalousministeriön, SKKY:n sekä Ruokaviraston edustajien kanssa

Suomen Ranskanbulldogit ry tapasi 22.5.2019 yhdessä rotujärjestö SKKY:n kanssa Maa- ja Metsätalousministeriön sekä Ruokaviraston edustajat. Tapaamisessa keskusteltiin uudesta hyvinvointilaista sekä rotumme tilanteesta niin historiassa, nykyhetkessä kuin tulevaisuudessa. 

Suomen Ranskanbulldogit ry kertoi tilaisuudessa mm. jo tehdystä työstä sekä rodun terveyden edistämistoimista, joita ovat mm. Pevisa, uudistettu JTO ja kaikki tähän asti vapaaehtoisesti kerätty tutkimusdata, jota yhdistys on aktiivisesti seurannut ja tilastoinut reilun viiden vuoden ajalta. Jatkossa tilastointia tullaan tehostamaan entisestään, samalla kun yhdistys jatkaa terveystutkimusten taloudellista tukemista. Yhdistyksen esittämät tilastot otettiin vastaan positiivisesti ja viranomaiset pyysivät saada esitetyn tilastomateriaalin.

Yhdistys pyrkii omalta osaltaan jatkossakin puuttumaan myös rekisteröimättömien koirien sekä halpatuontipentueiden oston vähenemiseen ja näiden selkeään erittelyyn vastuullisesti kasvatetuista ranskanbulldogeista. Tähän työhön yhdistys kuitenkin tarvitsee myös eri viranomaistahojen apua. 

Tiedotamme lisää keskustelutilaisuudesta seuraavassa Ranskis-lehdessä. 

Hyvinvointilaki tulee koskemaan kaikkia eläimiä. Laki ei tule olemaan koirarotukohtainen vaan se tulee koskemaan kaikkia rekisteröityjä ja rekisteröimättömiä koiria ja asetukseen tulee mahdollisesti mittavia rajoituksia. Sääntelyn kohteena tulee olemaan jalostuseläimen ominaisuudet. 

Maa- ja metsätalousministeriön eläin- ja kasvinterveyden yksikön erityisasiantuntija Tiina Pullola oli mukana keskustelutilaisuudessa. Pullola on antanut eläinten hyvinvointilakia koskevan haastattelun, jonka voit lukea tästä linkistä.

 

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.