Pentutehtailun rumat kasvot

Pentutehtailun rumat kasvot

Suomen Eläinsuojelujärjestöjen liitto SEY kampanjoi Eläinten viikolla pentutehtaita ja pentujen salakuljetusta vastaan. Pentutehtailun rumat kasvot kärjistyivät SEY:n eläinsuojeluneuvojan viime viikonloppuna Facebookissa jakamaan julkaisuun, jossa näytetään jätesäkkeihin pakattuja, pentutehtaalta huonokuntoisina löydettyjä koiria, jotka jouduttiin lopettamaan.

Pentutehtailu on kansainvälisesti iso bisnes. Pentuja kaupataan verkon kautta, ja moni menee lankaan ostamalla verkosta halvan pennun, jonka alkuperästä ei ole tietoa.

Rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta kertoo Helsingin Sanomien artikkelissa, että trokarin ulkomaisesta pentutehtaasta kauppaamaan pennun hinta on usein 500 euroa. Kauppa käy tilausten perusteella niin, että joskus pentua voi käydä katsomassa jossakin, mutta emä ei ole näytillä. Joskus koirilla voi olla rokotuksetkin, mutta paperien aitous ei ole aina selvää.

Pentua ei pidä koskaan ostaa pelkän netti-ilmoituksen perusteella. Kennelliiton verkkosivuilta
https://www.kennelliitto.fi/koiran-omist…/koiran-hankkiminen

ja hankikoira.fi-sivulta saa tietoa siitä, mitä koiran hankinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Tärkeää tietoa koiran hankinnasta ja eri rotujen kasvattajista saa myös rotujärjestöiltä ja -yhdistyksiltä.

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.