Koirien luusto- ja niveltutkimusten määrä kasvoi vuonna 2018

Koirien luusto- ja niveltutkimusten määrä kasvoi vuonna 2018

Suomen Kennelliitto 29.3.2019
KOIRIEN LUUSTO- JA NIVELTUTKIMUSTEN MÄÄRÄ KASVOI VUONNA 2018.
”Hyvien tulosten saavuttaminen koirien terveyden edistämisessä edellyttää yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Avainasemassa ovat jalostusta ohjaavat rotujärjestöt ja kasvattajat. Monet rotujärjestöt tukevat myös rahallisesti koirien terveystutkimuksia.

Kasvattajien lisäksi on tärkeää saada terveystalkoisiin mukaan tavallisia koiranomistajia, jotta saadaan koottua mahdollisimman laajapohjaisesti tietoa koirien terveydestä ja siihen vaikuttavista asioista.”

Ranskanbulldoggien terveystutkimustulokset ovat määrällisesti jatkuvassa nousussa, ja rodun terveyteen panostetaan aktiivisesti. Suomen Ranskanbulldogit ry tukee niitä jäseniään, jotka ovat käyttäneet ranskanbulldogginsa virallisissa kävelytesteissä ja virallisissa selkä- ja lonkkaröntgenkuvissa ja anoneet tukea tositteiden kera. Vuonna 2018 yhdistys lahjoitti yhteensä 3270,00 €.

Terveystutkimusten tukeminen jatkuu myös vuonna 2019.

Lue koko artikkeli täältä

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.