Kävelytestin rotukohtainen aikaraja astuu voimaan 1.1.2020.

Kävelytestin rotukohtainen aikaraja astuu voimaan 1.1.2020.


SKL:n jalostustieteellinen toimikunta on tiedottanut yhdistykselle seuraavasti:

Kävelytestin rotukohtainen aikaraja astuu voimaan 1.1.2020.

Kävelytestin nykyinen 12 minuutin aikaraja ei ole ranskanbulldoggeille tarpeeksi tiukka erottelemaan hyvät hengittäjät huonoista. Jotta kävelytestistä oikeasti olisi jalostuksessa hyötyä, on JTT:n puolesta todettu, että ranskanbulldoggeilla tulisi aikarajana olla 11 minuuttia. 

Helsingin yliopiston tutkimusaineistossa 11 minuutin aikarajaan sekä 15 minuutin palautumisaikaan liittyvät läpäisyprosentit ovat seuraavat:

• BOAS- tuloksen saaneista ranskanbulldoggeista 90 % läpäisee testin ( Kymmenen koiraa sadasta ’terveestä’ hylätään siis ”väärin” perustein).
• BOAS+ -tuloksen saaneista ranskanbulldoggeista 21 % läpäisee testin (21 koiraa sadasta ’sairaasta’ saa ”väärin” perustein terveen paperit).

Uudet rotukohtaiset 11 minuutin rajat päätetään virallisesti Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan kokouksessa ja päivitetään toimikunnan alaiseen Kävelytestin järjestäminen -dokumenttiin. 

11 minuutin raja otetaan käyttöön 1.1.2020 lähtien.

Ennen 1.1.2020 hyväksytyt kävelytestit:

Uutta 11 minuutin aikarajaa ei sovelleta takautuvasti. Kaikki Kennelliiton jalostustietojärjestelmään merkityt hyväksytyt kävelytestitulokset ovat hyväksyttyjä myös uuden, tiukemman aikarajan tultua voimaan.

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.