Genoscoper-tutkimuskutsu

Genoscoper-tutkimuskutsu

Osallistu aineenvaihduntatutkimukseen – auta rotuasi!

Mitä tutkitaan?

Erittäin suuri suomalainen tutkimusprojekti, tarkoituksena tutkia 20 000 verinäytettä. Tähän mennessä kerätty näytteet tuhannesta koirasta.
Tutkimustavoite: tutkia eri koirarotujen ja rotutyyppien aineenvaihdunnallisia erovaisuuksia sekä sairauksiin ja sairastumisriskiin liittyviä aineenvaihdunnallisia muutoksia. Tämän avulla toivomme tulevaisuudessa tarkentavamme sairausdiagnostiikkaa ja arvioimaan tulevaa sairastumisriskiä.
Ranskanbulldoggit ovat tärkeä tutkimuskohde niiden koiramaailmassa ainutlaatuisen rakenteen vuoksi. Sairauksista kiinnostuksen kohteenamme on etenkin allergisiin ja atooppisiin ihosairauksiin liittyvät aineenvaihdunnalliset tekijät.

Miten tutkitaan?

Tutkimukseen on tarkoin valittu yhteensä 10 eri sukulaisrotujen ryhmää ja 24 eri rotua. Ranskanbulldoggi on näistä yksi. Ranskanbulldoggeja, englanninbulldoggeja ja bostoninterriereitä tarvitaan tutkimukseen yhteensä noin 470.
Näytteenottoja järjestetään ympäri Suomea tämän ja ensi vuoden aikana myöhemmin ilmoitettavissa paikoissa. Näytteenottotapahtumassa koirasta otetaan verinäyte.
Näytteenottotapahtumiin osallistuminen on ilmaista.

Minkälaisia koiria tarvitaan?

Mukaan tarvitaan kaikenlaisia koiria vauvasta vaariin (etenkin pentuja ja mummo- ja pappakoiria tarvitaan runsaasti) ja terveydentilasta riippumatta. Joka ikinen koira on tutkimukselle arvokas.
Mitä hyödyn osallistumisesta?

Saat oman koirasi aineenvaihduntatulokset niiden valmistuttua.
Samaa ilmaiseksi otettua näytettä käytetään myös koirangeenit-tutkimusryhmän geenitutkimuksiin. Tutkimusryhmällä on käynnissä genetiikan tutkimus ranskanbulldogeilla korkkiruuvihäntään liittyen.
Näytteenottoon ilmoittautumisen yhteydessä saat näytteenottoon osallistuvalle koiralle tarjouskoodin MyDogDNA-testipaneelia varten. Jos tilaat MyDogDNA-testin ennen näytteenottoa, voimme ottaa virallisen MyDogDNA-testin näytteenottotapahtuman yhteydessä, jolloin säästyt myös näytteenottokuluilta.

Tutkimustaho:

Maailman johtava eläinten geenitestipaneeleihin erikoistunut suomalainen Genoscoper Oy yhteistyössä Helsingin Yliopiston koirangeenit -tutkimusryhmän kanssa.
Yhteydenotot: ottka@genoscoper.com

 

Pysy kuulolla! Näytteenotot aloitetaan syksyllä, aikatauluja voi seurata os. https://www.koirangeenit.fi/projektit/tutkimusprojektit/metabolomiikka-tutkimus-uusi/ajanvaraus-koirien-aineenvaihdun/

 

 

 

Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldoggiyhdistys
Suomen Ranskanbulldogit ry on vuonna 1983 perustettu ranskanbulldoggien rotua harrastava yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on hoitaa ja edistää ranskanbulldogin tuntemusta ja jalostusta Suomessa sekä ohjata jäseniään hoitamaan ja kasvattamaan koiransa oikein ja pysyttämään rodun tason korkeana.